Ykköskoti Kielorinne

Tehostettua palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Ykköskoti Kielorinne on 22-paikkanen tehostetun asumisen asumispalveluyksikkö. Kielorinteen asukkaat ovat mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, joista useilla on jo pidempi kokemus mielenterveysasumispalvelujen käyttäjinä. Asukkaat liikkuvat itsenäisesti, tarvittaessa liikkumisen apuvälineitä hyödyntäen, ja tarvitsevat apua sekä ohjausta arjen eri osa-alueilla. Kielorinteessä jokaisen asukkaan kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti yhteisökuntoutuksen viitekehystä mukaillen. 

Asuminen meillä

Olemassa olevien taitojen harjoittaminen ja ylläpitäminen on merkittävässä roolissa päivittäisen ohjelman suunnittelussa. Pyrimme siihen, että ympäristö sekä selkeä päivärytmi lisäävät asukkaiden turvallisuuden tunnetta. Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa asukkaita saavuttamaan tai ylläpitämään paras mahdollinen toimintakyky. 

Toiminta 

Kielorinteessä kuntouttava toiminta nivoutuu osaksi arkea. Keskeistä on asukkaan voimavarojen esiin tuominen ja toiminnallisuuteen kannustaminen. Asukkaamme osallistuvat oman toimintakykynsä puitteissa erilaisiin arjen askareisiin, kuten ruoan hakuun ja aterioiden kattamiseen, pyykinpesuun, postin hakuun ja yhteisten tilojen siistimiseen. Palvelukodissamme järjestetään myös monipuolista viriketoimintaa. 

Kodit ja yhteistilat 

Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa yksilöllisesti omilla huonekaluillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa Kielorinteestä. Kielorinteessä on asukkaan käytössä yhteisiä oleskelutiloja, toiminnallisia tiloja sekä saunaosasto. 

Kodin ympäristö 

Asukkaidemme käytössä on tilava, puutarhamainen sisäpiha. Ympäristön vehreät puistot mahdollistavat ulkoilun. Yksikkömme sijaitsee monipuolisten palveluiden läheisyydessä sujuvien liikenneyhteyksien varrella. 

Henkilöstö 

Osaava ja kouluttautunut henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri. Työryhmään kuuluu sosionomi ja sairaanhoitaja sekä lähihoitajia. Henkilökunta on kouluttautunut ja sitoutunut toteuttamaan yhteisökuntoutuksen viitekehyksen periaatteita ja käytäntöjä. Henkilökunnalla on Avekki-koulutus. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. 

Meille asukkaaksi? 

Ykköskoti Kielorinteeseen voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. 

Tulo-ohjeet 

Meille on helppo tulla paikallisjunilla. Sijaitsemme 100 m päässä Louhelan seisakkeelta. Myös bussiyhteydet pääkaupunkiseudulle ovat aivan vieressä.  

 

  • Yksikön johtaja
  Mira Lehtola
  p. 050 598 6902

  mira.lehtola@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Kaisa Oras
  p. 040 775 9124

  p. 020 7544 660
  faksi 020 7544 661

  Opiskelijayhteyshenkilö
  Eveliina Markkola
  eveliina.markkola@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Louhelantie 10
  01600 Vantaa
 • Ykköskoti Kielorinne

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta

  • Tehostettua palveluasumista 

  • Myyrmäen ja Martinlaakson palvelut lähellä 

  • Esteettömät tilat

  • Toiminnallinen arki

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.