Ykköskoti Huvikumpu


Tarjoamme Ykköskoti Huvikummussa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua haasteellisesti käyttäytyville mielenterveyskuntoutujille. Kotimme sijaitsee Lopen Sajaniemessä. 

Asuminen meillä 

Palvelukoti Huvikumpu tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua asumispalvelua haasteellisesti käyttäytyville mielenterveyskuntoutujille sekä lievästi kehitysvammaisille, joilla on mielenterveysongelmia. Tarjoamme myös tehostetun asumispalvelun arviointi- sekä intervallijaksoja sekä työtoimintaa työkeskuksellamme myös muille kuin Ykköskoti Huvikummussa asuville asiakkaille. 

Toiminta

Ykköskoti Huvikummun toiminnan perustana on tarjota yhteisöllistä, kuntouttavaa ja kodikasta ympärivuorokautista tehostettua asumista eri-ikäisille kuntoutujille.  Asukkaat osallistuvat toimintakykynsä ja omien vahvuuksiensa mukaan palvelukodin arjen askareisiin sekä päivä- ja työtoimintaan. 

Työtoiminta tukee asukkaan kuntoutumista, edistää/ ylläpitää asukkaan toimintakykyä, tukee säännöllistä vuorokausirytmiä ja elämänhallintaa sekä tarjoaa mielekästä tekemistä. Työtoimintaa järjestetään A-talon alakerrassa olevassa työkeskuksessaTyötoiminta sisältää erilaisia pakkaus- ja kokoonpanotöitä, työnteettäjistä riippuen. Työtoimintaan osallistumisesta asukkaille maksetaan kannusterahaa. 

Päivätoiminta on pienimuotoista yhdessä tekemistä ja kokemista, retkiä ja liikuntatuokioita sekä käden taitoja. Osana päivätoimintaa järjestämme kesäretkiä ja pihapelejä tai talvisin yhdessä ulkoilua ja lehdenlukua ja musiikkiryhmiä. 

Kesällä meillä on mahdollisuus ottaa lampaita ja kaneja kesähoitoon talon pihapiiriin. Kaverikoirat ovat tervetulleita vierailemaan kodissamme.  

Kodit ja yhteistilat 

Kodissamme on 25 asukaspaikkaa. Palvelukoti Huvikummun yksiköt sijaitsevat Lopella Sajaniemessä. Toimintamme on keskitetty Sajaniemeen rauhalliseen maalaismaisemaan kahteen erilliseen toimintaa varten rakennutettuun taloon. 

Kodin ympäristö 

Kotimme sijaitsee rauhallisessa maaseutuympäristössä, jossa ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset. 

Henkilöstö 

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen (sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitaja) saanut henkilökuntamme on käynyt mm. seuraavia täydennyskoulutuksia: psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto, Mapa, Avekki, rentoutusohjaaja, autismi-koulutus.  

Meille asukkaaksi? 

Asukkaaksi meille pääsee ottamalla yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimeen. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten asumistukeen ja hoitotukeen. 

 

Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Päivi Terrimäki
  p. 050 591 6720

  paivi.terrimaki@mehilainen.fi • Yhteystiedot:
  Henkilökunta
  p. 040 352 1640
  p. 0400 678 072

  fax. 019 455 305
 • Osoite:
  Sajatie 430
  12630 Sajaniemi
  Loppi
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.