Ykköskoti Huvikumpu


Tarjoamme Ykköskoti Huvikummussa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua haasteellisesti käyttäytyville mielenterveyskuntoutujille. Kotimme sijaitsee Lopen Sajaniemessä. 

Asuminen meillä

Ykköskoti Huvikumpu tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä lievästi kehitysvammaisille, joilla on mielenterveysongelmia. Tarjoamme myös tehostetun asumispalvelun arviointi- sekä intervallijaksoja sekä työtoimintaa työsalillamme myös muille kuin Ykköskoti Huvikummussa asuville asukkaille.

Toiminta

Ykköskoti Huvikummun toiminnan perustana on tarjota yhteisöllistä, kuntouttavaa ja kodikasta ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua eri-ikäisille kuntoutujille. Asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä ja omien vahvuuksiensa mukaan kodin arjen askareisiin sekä päivä- ja työtoimintaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma sekä henkilökohtainen viikko-ohjelma. Jokaisella asukkaalla on kaksi nimettyä omaohjaajaa, jotka ovat tukemassa asukasta arjen- ja elämänhallinnan eri osa-alueilla kuntoutumisen ajan.

Työtoiminta tukee asukkaan kuntoutumista, edistää ja ylläpitää asukkaan toimintakykyä, tukee säännöllistä vuorokausirytmiä ja elämänhallintaa sekä tarjoaa mielekästä tekemistä päiviin. Työtoimintaa järjestetään A-talon alakerrassa olevassa työsalissa. Työtoiminta sisältää erilaisia pakkaus- ja kokoonpanotöitä, töiden tilaajista riippuen. Työtoimintaan osallistumisesta asukkaille maksetaan kannusterahaa.

Päivätoiminnan tarkoitus on tehdä ja kokea yhdessä. Päivätoiminnan sisältö vaihtelee asukkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Päivätoiminnassa tehdään mm. retkiä, liikutaan ja harjoitetaan käden taitoja. Osana päivätoimintaa järjestämme kesäretkiä ja pihapelejä, talvisin yhdessä ulkoilua, lehdenlukua ja musiikkiryhmiä. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kesäisin meillä on mahdollisuus ottaa lampaita ja kaneja kesähoitoon talon pihapiiriin. Kaverikoirat ovat tervetulleita vierailemaan kodissamme.

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on 25 asukashuonetta sekä yksi intervalliasunto. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi kalustaa itse tai käyttää tarvittaessa kotimme kalusteita. Toimintamme on keskitetty Sajaniemeen rauhalliseen maalaismaisemaan kahteen erilliseen toimintaa varten

rakennutettuun taloon, A ja B. Kummassakin talossa on yhteiset tilat sekä saunat. Ruokailemme kaikki B-talossa, jossa kotimme sydän, keittiö, sijaitsee. Valmistamme itse maukkaan ja terveellisen ruoan joka päivä.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisessa maaseutuympäristössä, jossa ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset ja uimarantakin löytyy kävelymatkan päästä. Matkaa Lopen keskustan palveluihin on n. 6km. Riihimäelle ja Hyvinkäälle on 20 minuutin ajomatka.

Henkilöstö

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen (sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitaja) saanut henkilökuntamme on käynyt mm. seuraavia täydennyskoulutuksia: psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto, rentoutusohjaajakoulutus, autismikoulutus, yhteisökuntoutuksen perusteet-koulutus, depressiokouluohjaajakoulutus, mapa ja avekki. Henkilökuntamme kouluttautuu jatkuvasti lisää ja jaamme osaamistamme työryhmässä eteenpäin. 

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksi meille pääsee ottamalla yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimeen. Asukkaaksi voit tulla mistä päin Suomea tahansa. Asukkaana olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten asumistukeen ja hoitotukeen.

 • Yksikön johtaja
  Petri Alapuranen
  p. 050 591 6720

  petri.alapuranen@mehilainen.fi • Yhteystiedot:
  Henkilökunta
  p. 040 352 1640
  p. 0400 678 072

  fax. 019 455 305
 • Osoite:
  Sajatie 430
  12630 Sajaniemi
  Loppi
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.