Ykköskoti Vaisaari, Satelliitit ja työtoiminta

Tuettua asumista 

Ykköskoti Vaisaari tarjoaa asumispalveluja kaikenikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka eivät selviä itsenäisesti jokapäiväisestä elämänhallinnasta, mutta jotka eivät kuitenkaan tarvitse sairaalahoitoa. Lisäksi Ykköskoti Vaisaari tarjoaa erillispalveluna työtoimintaa.

Asuminen meillä

Tavoitteena on saada asukkaat sopeutumaan yhteiskuntaan ja toimimaan yhteiskunnan jäsenenä. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitettuja Tukiasuntoja (Satelliitit) on laajasti Turun ja Raision alueella. Henkilökunta avustaa, ohjaa ja valvoo asukkaan selviytymistä arjesta yksilöllisesti sovittujen käyntikertojen ja tapaamisten mukaan.

Työtoiminta

Vaisaaren Työtoimintayksikössä (Komeetta) tehdään erilaisia alihankintatöitä, esimerkkeinä pakkaus-, huolto-, kunnostus, piha- ja muut aputyöt. Työtoiminnassa harjoitellaan työelämän pelisääntöjä, jaksamista ja sosiaalista kanssakäymistä. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kodit ja yhteistilat

Asunnot ovat hajasijoitettuja tavallisia vuokra-asuntoja, joissa normaali vuokra-asunnon varustelutasot. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä yksiöistä tilavampiin kaksioihin.

Kodin ympäristö

Tukiasunnot ja työtoimintakeskus sijaitsevat lähellä hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluja.

Henkilöstö

Ohjaajat avustavat, neuvovat ja ohjaavat asukkaita arkipäivän toiminnoissa. Ammattitaitoinen ja moniammatillinen henkilökunta on paikalla virka-aikaan arkisin. Muina aikoina on puhelinpäivystys.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Vaisaareen voit tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten  asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Meille pääset helposti fölin linjoilla 220 ja 221, jotka kulkevat Turun kauppatorilta kauppakeskus Myllyyn. Konsantien ja Nesteentien risteyksessä olevalta pysäkiltä matkaa meille on noin 50 metriä. Omalla autolla tultaessa Raision keskustasta Nesteentietä ajettuaan kilometrin Rasisionkaari kääntyy oikealle ja Raisionkaari 50 on heti ensimmäinen kiinteistö oikealla. Samassa kiinteistössä toimii logistiikka yritys Westlog ja pysäköintitiloja on runsaasti. Kiinteistössä on kaksi sisäänkäyntiä ja meille tullaan ovesta numero 1 toiseen kerrokseen. • Yksikön johtaja
  Mikko Suomi
  p. 040 551 2946

  mikko.suomi@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Roope Kallio
  p. 040 584 7216

  Sairaanhoitaja
  Katja Luukka
  p. 050 569 1249

  Työtoiminta
  Raisionkaari 50
  21200 Raisio

  Mervi Savukoski, työtoiminnan ohjaaja
  p. 044 797 8951

  Pekka Lindeman, työtoiminnan ohjaaja
  p. 0400 252 255

  Hannu Suomela, työtoiminnan ohjaaja
  p. 040 702 2811
 • Osoite:
  Raisionkaari 50
  21200 Raisio
 • Ykköskoti Vaisaari ja Satelliitit

  • Ammattitaitoinen henkilöstö 
  • Tukea ja ohjausta arkipäivän elämään
  • 2-3 hengen soluasuntoja
  • Tukiasuntoja (Satelliitit) laajasti Raision ja Turun alueella
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.