Ykköskoti Riihilehto

Riihilehto on suunnattu vaikeasti toimintarajoitteisille ja ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille, neuropsykiatrisille ja muistioireisille hoivaa ja kuntoutusta tarvitseville kuntoutujille. Ykköskoti Riihilehto soveltuu eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat pientä ja turvallista asuinympäristöä ympäri vuorokauden.

Asuminen meillä

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissa ympärivuorokautisesti. Toivotamme kaikenlaiset asukkaat tervetulleiksi meille.

Toiminta

Tarjoamme monipuolista viriketoimintaa asukaslähtöisesti. Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Ykköskoti Riihilehdossa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisökokoukset sekä sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Tarjoamme kodissamme myös sosiaalista kognitiota harjoittavaa ryhmätoimintaa. Asukkaille järjestetään mahdollisuus talon ulkopuoliseen toimintaan mm. tutustumiskäynteihin, retkiin, kulttuurikokemuksiin ja asiointipäiviin yhteiskyydeillä.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Riihilehdossa on 21 asukaspaikkaa. Ykköskoti Riihilehto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös meiltä. Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja saunaosasto.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee maaseudulla Mäntsälän Haarajoella. Ykköskoti Riihilehdon pihapiiri ja asuinalue ovat rauhalliset. Lähin kauppa sijaitsee n.2 km päässä ja asukkaille tarjotaan mahdollisuus yhteiskyytiin tarvittaessa. Muut palvelut löytyvät Järvenpäästä ja Kellokoskelta jotka ovat n. 15 km päässä palvelukodista.

Henkilöstö

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet järjestää sosiaalista kognitiota edistäviä ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja (muisti ja havaintotoiminnot) kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on AVEKKI-koulutus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon turvakortti. Henkilökunnalla on myös osaamista oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen sekä päihdeosaamista. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Riihilehtoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Soile Rautiainen
  p. 040 186 8347

  soile.rautiainen@mehilainen.fi


 • Yhteystiedot:
  p. 040 596 4514

  Sairaanhoitaja
  p. 040 185 4595

  Sosionomi
  p. 040 637 1920
 • Osoite:
  Paippistentie 3
  04480 Mäntsälä
 • Ykköskoti Riihilehto

  • Koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ympärivuorokautista palveluasumista
  • Aktiivinen kuntouttava arki
  • Rauhallinen ympäristö
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.