Ykköskoti Pihkala

Kuntouttavaa palveluasumista ja työtoimintaa Hyvinkään keskustassa

Asuminen meillä

Pihkala tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Meillä kuntoutujalla on mahdollisuus saman henkilökunnan tukemana kuntoutua palveluasumisesta tukiasunnon kautta itsenäiseen asumiseen. Asumispalvelun jälkeen meillä on mahdollista jatkaa kuntoutumista työsalikuntoutujana. Työtoimintaa järjestetään myös avopalveluna muualla asuville kuntoutujille.

Toiminta

Yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti asukkaamme osallistuvat kodin päätöksentekoon ja kantavat jokainen osaltaan vastuun arjen sujuvuudesta. Kuntoutuksemme lähtökohta on yksilöllinen tuki niillä toimintakyvyn ja elämän osa-alueille missä kuntoutuja tarvitsee tukea ja vahvistaa asukkaiden osaamista ja arjen hallintaa. Laadimme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman ja kuntoutumisen edistymistä arvioidaan säännöllisesti. 

Osana sosiaalista kuntoutusta pidetään pari kertaa vuodessa sosiaalista kognitiota kehittävä ryhmä, jonka kesto on 20 ryhmäkertaa. Työtoiminta kattaa ison osan päivittäisestä toiminnasta, mutta tämän lisäksi on tarjolla erilaisia ryhmiä, joista osa järjestetään Pihkalassa tai työkeskuksessa ja osa yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Työtoiminnassa jo edenneet kuntoutujat voivat niin halutessaan osallistua työharjoitteluun läheisen ikääntyvien palvelutalon keittiössä tai avustustehtävissä itse kodin puolella. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kodit ja yhteistilat

Pihkalassa on 17 asukaspaikkaa palvelukodilla. Tuetun asumisen paikkoja on 3, ne sijaitsevat työsalon läheisyydessä, 2 km päässä Pihkalasta. Työtoiminta toteutuu Paavolan työsalilla, n. 2 km päässä Pihkalasta. Sekä Pihkala että tukiasunto ovat asumismuodoltaan soluasuntoja. Asukkaat asuvat soluasunnoissa, joissa jokaisessa on oman huoneen lisäksi keittiö ja peseytymistilat. Lisäksi asukkailla on Pihkalassa käytössään yhteisiä oleskelutiloja, ruokailutila, keittiö ja saunatilat.

Kodin ympäristö

Pihkalassa asutaan keskellä kaupunkia, Hyvinkään keskustassa, rauhallisella asuinalueella. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa n. 200 m, kauppakeskukseen n. 500 m.

Henkilöstö

Henkilökunta on Pihkalassa paikalla päivittäin klo 07-21, muuna aikana ohjaajaan saa yhteyden päivystyspuhelimen välityksellä. Henkilökuntamme on osallistunut Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet ohjata skitsofreniaa sairastavien sosiaalista kognitiota kehittäviä ryhmiä ja antaa yksilöllöiistä tietokoneavusteista kognitiivista Cami- kuntoutusta. Työntekijöillä vahvaa ja monipuolista osaamista myös oireidenhallinnasta, luovastatoiminnasta sekä päihdekuntoutuksesta, korvaushoidosta ja osalla on päihdehoitotyön täydennyskoulutus.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Pihkalaan voit hakeutua asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista voimassa olevalla puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Pihkalaan pääsee kätevästi julkisella liikenteellä. Hyvinkään juna-asemalle on matkaa n. 1km. Riihimäelle matkaa on n. 11km, Järvenpäähän 24km ja Helsinkiin 50km.
Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Helena Walldén
  p. 040 487 3545

  helena.wallden@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava Helena Walldén p. 040 487 3545
  Pihkala ohjaajat p. 050 591 1297

  Paavolan työkeskus
  Riihimäenkatu 79
  05880 Hyvinkää

  Paavolan työsali
  p. 020 754 4540
  Siiri Laurila p. 040 353 0224
 • Osoite:
  Erkylänkatu 4
  05820 Hyvinkää
 • Ykköskoti Pihkala

  • Koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta
  • Kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille
  • Aktiivinen kuntouttava arki
  • Keskeinen sijainti
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.