Ykköskoti Petäsmäki

Itsenäistä asumista ja tukea

On tilanteita, jossa kuntoutujan avut eivät vielä riitä omillaan asumiseen ja tarvitsee vahvempaa jopa päivittäistä tukea. Ykköskoti Petäsmäen palveluasumisyksikkö tarjoaa tässä tapauksessa oivan mahdollisuuden omassa asunnossa elämiseen, mutta samalla ohjaajien jatkuvan ja päivittäisen tuen aamusta iltaan. Palveluasumiseen sisältyy mielekästä, tavoitteellista ja suunnitelmallista päivätoimintaa sekä tarvittaessa kuntoutuja voi ostaa myös ateriapalvelun. Ateriapalvelu sisältää aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Ykköskoti Petäsmäki tarjoaa siis palveluasumista erillisasunnoissa, mutta yhteisöllisyyden edut samalla halutessaan tarjoten. Yksikössä asuvien kuntoutujien vertaistuki onkin aktiivista ja yhteisö harrastaa monipuolisesti, tarvittaessa ohjatusti, asioita yhdessä, kuten retkiä, matkoja ja musiikki sekä kulttuuri tapahtumiin osallistumista.

Asuminen meillä

Ykköskoti Petäsmäen asunnot ovat tilavia ja yksilöllisiä, alue on vehreä, puistoon rajoittuva ja rauhallinen, kuitenkin hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Mikäli kuntoutujalla ei ole omia kalusteita asuntoa varten yksikkö avustaa peruskalusteiden hankinnassa. Erillisissä huoneistoissa on 50 asukaspaikkaa Petäsmäen kaupunginosan alueella. 

Toiminta

Yksikön toimintaa tukee yhteiset ryhmä- ja päivätoiminnan tilat. Erityisesti liikunnallisiin ryhmiin Ykköskoti Petäsmäessä on panostettu. Lisäksi erillispalveluna on mahdollista osallistua Ykköskoti Vaisaaren Työtoimintayksikössä toteutettavaan työtoimintaan, jossa tehdään erilaisia alihankintatöitä, esimerkkeinä pakkaus-, huolto-, kunnostus, piha- ja muut aputyöt. Työtoiminnassa harjoitellaan työelämän pelisääntöjä, jaksamista ja sosiaalista kanssakäymistä.

Kodit ja yhteistilat

Asukkaat asuvat omissa asunnoissaan, jotka sijaitsevat yhden korttelin sisällä useammassa eri talossa. Yhteisesti käytössä oleva ruokailutila sijaitseen Yksikön toimistotilojen yhteydessä. Lisäksi asukkailla on käytettävissään useita ryhmä- ja liikuntatiloja. Yksikössä on myös saunatilat.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Petäsmäki sijaitsee Raision kaupungissa, vehreässä ympäristössä. Yksikön läheisyydessä on useita ulkoilureittejä ja metsää. Kaupungin palvelut ovat kuitenkin vain kiven heiton päässä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Henkilöstö

Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla klo 7.30–21 välisenä aikana viikon jokaisena päivänä. Moniammatilliseen työryhmään kuuluu monipuolisesti sosiaalialan ja terveydenhuollon koulutettuja ammattilaisia. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Pääsääntöisesti yksikköön ohjaudutaan yhteistyökuntien sosiaalitoimen kautta ohjattuna. Mehin voi olla myös suoraa yhteydessä, niin annamme lisää ohjeita miten kotiimme pääsee asukkaaksi.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Petäsmäkeen pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Fölin linja numero 300 kulkee päivittäin useasti. Omalla autolla tultaessa Raision keskustasta noin 2 kilometriä Kustavintietä, Kustaviin päin ja ST1:n kohdalta vasemmalle kääntyvää Honkatietä ajettuaan 200 metriä, Ykköskoti Petäsmäki on kadun oikealla puolella osoitteessa Kirjokallionkatu 1.

 • Yksikön johtaja
  Ulla-Maija Wiander
  p. 050 5917 291

  ulla-maija.wiander@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Annika Koli
  p. 050-416 9876

  Kanslia
  p. 044 797 8958, 044 797 8963
 • Osoite:
  Kirjokallionkatu 1
  21220 Raisio
 • Ykköskoti Petäsmäki

  • Ammattitaitoinen henkilökunta paikalla joka päivä klo 8-21
  • Omat asunnot
  • Tukiasumista
  • Työtoimintaa ja työelämän harjoittelua
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.