Ykköskoti Paavali

Tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille

Ykköskoti Paavali tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Yksikkömme soveltuu myös muistisairaille, haasteellisesti oireileville, iäkkäille kuntoutujille sekä lyhytaikaisen hoidon tarvitsijoille (mm. lomajaksot).

Asuminen meillä

Ykköskoti Paavali tarjoaa asukkailleen kodikkaan, luonnonläheisen sekä yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Tuemme yksikössä asukkaiden kuntoutumista yhteisökuntoutuksen mallin mukaisesti, kohdaten toisemme yhteisön tasavertaisina jäseninä.

Toiminta

Ykköskoti Paavali tarjoaa monipuolista päivätoimintaa sekä erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja talon ulkopuolella. Lisäksi asioimme Heinolassa monipuolisten palveluiden ja erilaisten tapahtumien parissa.

Kodit ja yhteistilat

Yksikössmme on 44 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Asukkaalla on käytössään oma, tilava huone, jonka voi halutessaan kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös yksiköstä. Asukkaillamme on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, saunaosasto ja toiminnallinen tila, jossa on myös keittiö.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Paavali sijaitsee Heinolan Lusissa, luonnon helmassa, nopeiden kulkuyhteyksien vieressä. Yhteisömme pihapiiri ja asuinalue on rauhallinen ja puitteet ulkoiluun ovat hyvä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutukseen. Yksikössä on valmiudet vetää sosiaalisen toimintakyvyn kohenemiseen tähtääviä Scit-ryhmiä. Henkilöstö on käynyt AVEKKI – koulutuksen. Henkilöstöllä on osaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisesta sekä sairaanhoidollista osaamista asukkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Asukkaillemme Ykköskoti Paavali on koti, jossa heidän ääntään kuunnellaan.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Paavaliin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Heinolan keskustasta n. 15 km, Lahdesta n. 50 km, Helsingistä n. 150 km, Jyväskylästä n. 125 km.


 • Yksikön johtaja
  Milla Krats
  p. 040 736 7625

  milla.krats@mehilainen.fi
 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Sanna Mannonen
  p. 040 178 4985
  sanna.m.mannonen@mehilainen.fi

  p. 040 767 4360 / 040 736 7634
  faksi 03 718 4424
 • Osoite:
  Lusintie 571
  19210 Lusi
 • Ykköskoti Paavali

  • Koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista
  • Aktiivinen kuntouttava arki
  • Rauhallinen ympäristö
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.