Ykköskoti Olkkala

Kuntouttavaa palveluasumista yhteisökuntouksen keinoin

Ykköskoti Olkkala tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista eri-ikäisille aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Koti soveltuu hyvin myös henkilöille, joilla on ongelmia päihteiden käytön hallinnassa tai muita haasteita omassa elämässään.

Asuminen meillä

Ykköskoti Olkkalassa asukkaat asuvat yhteisössä. Asukkailla on oma huone, mutta he jakavat yhteiset oleskelu ja kylpyhuonetilat asukastovereittensa kanssa. Asukkaiden käytössä on yhteinen ruokasali keittiöineen, sauna ja pyykkitupa.

Toiminta

Toimimme Ykköskoti Olkkalassa yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti. Toiminta perustuu kaikkien yhteisön jäsenten tasa-arvoiseen kohteluun, yhteistyöhön, avoimeen kommunikointiin ja velvoittaa samalla keskinäiseen vastuuseen. Toimintamme tavoitteena on tukea  asukasta suoriutumaan itsenäisesti elämän eri toiminnoissa ja parantaen toimintakykyä. Asukkaan omat tavoitteet ohjaavat kuntouttavaa työtä. Kuntoutumisen edistymistä seurataan kuntoutusmittarin avulla.

Toiminnan keskeisin tavoite on sosiaalinen kuntoutus. Arkisin asukas voi osallistua työtoimintaan Olkkalan omassa työkeskuksessa ja lähiympäristössä, huomioimme asukkaan mielenkiinnon kohteet ja yksilölliset kyvyt. Työtoiminta tukee asukkaan päivärytmin rakentumista, osallisuutta, toimintakykyä ja hyvinvointia. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kodissamme on mahdollisuus osallistua ryhmätoimintaan, mikä lisää liikunnallisuutta, sosiaalista ja tiedollista toimintakykyä sekä arjenhallintataitoja. Viikko-ohjelmaan sisältyy yhteisökuntoutuksen mukaisesti säännölliset aamu- ja yhteisökokoukset sekä kuntoutujista koostuvien vastuuryhmien kokoukset. Asukkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toteutukseen.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Olkkalassa on 29 asukaspaikkaa. Vuokrattavissa on oma huone soluasunnossa, joka sijaitsee pienkerros-, rivi- tai paritalossa. Mahdollisuus on päästä myös omaan yksiöön, jos sellainen on vapaana. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös meiltä. Asunnon yhteisten tilojen lisäksi asukkaalla on käytössä pyykkitupa, yhteinen iso keittiö ja ruokailutila, joka toimii myös yhteisön kokoontumistilana. Tilava sauna lämpiää tarpeen mukaan.

Kodin ympäristö

Pieni ja kaunis Olkkalan maalaiskylä on n. 5 kilometriä Vihdin kirkonkylästä luoden rauhallisen ympäristön kuntoutumiseesi. Helppokulkuisia kävelyreittejä lähtee pihasta ja aivan vieressä on urheilukenttä. Puhdasvetisen järven uimarantaan on kävelymatka. Suuret piha-alueet ovat viihtyisät, ja käytössäsi on myös kasvihuone.

Henkilöstö

Ykköskoti Olkkalassa on ammattitaitoinen henkilökunta, jonka osaamista ylläpidetään säännöllisillä koulutuksilla. Henkilökunta on osallistunut Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan ja sosiaalista kognitiota harjoittavien ryhmien ohjaajakoulutukseen.

Meille asukkaaksi

Ykköskoti Olkkalaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Kodillemme on matkaa n. 5 km Vihdin kirkonkylän keskustasta, josta pääsee linja-autolla Helsinkiin, Nummelaan ja Lohjalle..


 • Yksikönjohtaja
  Hanna Laakso
  p. 040 628 9971

  hanna.laakso@mehilainen.fi 


 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava/työtoiminta
  Maria Jantunen
  p. 020 7544 612

  Ohjaajat
  p. 020 7544 610
 • Osoite:
  Olkkalankuja 17
  03400 Vihti
 • Ykköskoti Olkkala

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta

  • Kuntouttavaa palveluasumista

  • Lemmikkieläimiä

  • Oma sauna

  • Rauhallinen maalaisympäristö

  • Toiminnallinen arki

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.