Ykköskoti Metsola

Palveluasumista mielenterveyskuntoutujille

Asuminen meillä

Metsola tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille luonnonläheisessä ympäristössä keskellä Uuttamaata. Metsola soveltuu eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, joiden kuntoutuminen vaatii pitkäjänteistä työskentelyä, mutta jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista tukea.

Toiminta

Työtoiminta tapahtuu Paavolan työsalilla, n. 5 km päässä Metsolasta. Lue lisää työtoiminnasta >> Kuntoutuksemme lähtökohta on tukea niitä elämisen ja arjen hallinnan osa-alueita, johon asukkaan toimintakyky tarvitsee vahvistusta. Palvelukotimme tarjoaa kuntoutujan kannalta hyvät puitteen kuntoutumiselle. Yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti asukkaamme kantavat jokainen osaltaan vastuun arjen toiminnoista. Laadimme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman. Seuraamme ja arvioimme kuntoutumisen edistymistä säännöllisesti yhdessä kuntoutujan kanssa.

Panostamme monipuoliseen toimintaan ja henkilökohtaistettuun tukeen. Asukkaan ongelmiin ja huolenaiheisiin etsitään yhdessä toimivia ratkaisuja. Työtoiminta on merkittävä osa päivä- ja viikko-ohjelmaa, jonka lisäksi päivätoimintaryhmämme sisältö on monipuolista ja kuntoutumista tukevaa.. Lisäksi yksikössä järjestetään monipuolista ryhmä- ja harrastetoimintaa sekä tuetaan kuntoutujien liikuntaharrastuksia Työtoiminta toteutuu joko työsalilla tai keittiössä (valmistamme itse emännän johdolla lounaan ja päivällisen asukkaillemme). Lisäksi päivittäin palvelukodilla työskentelee pari asukasta hoitaen yksikön siivous- ja huoltotöitä. Tavoitteena on, että jokainen työikäinen asukkaamme osallistuu työtoimintaan/päivätoimintaan yksilöllisen viikkosuunnitelman mukaisesti. Osana sosiaalista kuntoutusta järjestetään sosiaalista kognitiota ja vuorovaikutustaitoja kehittäviä ryhmiä. Virkistys- ja liikuntatoiminta on monipuolista, jonka sisältöön asukkaat pääsevät vaikuttamaan.

Kodit ja yhteistilat

Metsolassa on 40 asukaspaikkaa. Asuin- ja yhteistilat ovat esteettömiä. Metsolassa asutaan rivitaloissa. Asukkaat asuvat soluasunnoissa, joissa jokaisessa on oman huoneen lisäksi keittiö ja peseytymistilat. Lisäksi asukkailla on Metsolassa käytössään yhteisiä oleskelutiloja, ruokailutila, keittiö ja saunatilat. Henkilökunta on Metsolassa paikalla päivittäin klo 7-21, muuna aikana

Kodin ympäristö

Metsola sijaitsee Hyvinkäällä, Kaukasten kylässä. Jokelaan on matkaa n. 6km. Maalaisidylli ja rauhallinen ympäristö tukevat päihdekuntoutuksen alkumetreillä olevia mielenterveyskuntoutujia.

Henkilöstö

Asukkaiden kuntoutumista tukee henkilökunnan vahva osaaminen ja toimiva yhteistyöverkosto. Henkilökuntamme on osallistunut Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet ohjata sosiaalisen toimintakyvyn kohentamiseen tähtääviä ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja kehittävää tietokoneavusteista Cami-kuntoutusta. Henkilökunnalla on vahvaa osaamista päihdekuntoutuksesta ja korvaushoidosta sekä liikunnanohjaamisesta.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Metsolaan voit hakeutua asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista voimassa olevalla puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Metsolaan pääsee bussilla tai junalla, Jokelan asema sijaitsee n. 6km päässä. Hyvinkäälle matkaa on n. 15km ja Järvenpäähän 20km. Sovittaessa noudamme autolla Jokelan asemalta.


Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Soile Rautiainen
  p. 040 186 8347

  soile.rautiainen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Metsola ohjaajat
  p. 040 554 8903

  Paavolan työkeskus
  Riihimäenkatu 79
  05880 Hyvinkää

  Paavolan työsali
  p. 040 353 0224
 • Osoite:
  Kaukastentie 118
  05510 Hyvinkää
 • Ykköskoti Metsola

  • Koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta
  • Kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille
  • Kuntoutusta, jossa korostetaan asiakkaan henkilökohtaisia vahvuuksia ja arjenhallintaa
  • Oma huone,  keittiö ja peseytymistilat
  • Rauhallinen maalaisympäristö
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.