Ykköskoti Meininki

Ykköskoti Meininki tarjoaa tuki- ja palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Palveluissamme voit edetä portaittain tuetummasta palvelusta kohti itsenäistä asumista. Kotimme sijaitsee Joutsenossa kauniilla omakotitalo alueella metsän siimeksessä ja Saimaan läheisyydessä. Lähistöltä löytyvät kattavat palvelut, kulkuyhteydet ja liikuntamahdollisuudet. Meillä pääset asumaan tunnelmalliseen omakotitaloon, jonka yhteiset tilat ovat kodinomaiset ja oman huoneesi saat sisustaa mieleiseksesi. 

Asuminen meillä

Tavoitteemme on tukea asukkaiden kuntoutumista, parempaa elämänhallintaa ja itsenäisen asumisen opettelua. Meillä vaihtoehtoina ovat tuettu- tai palveluasuminen

Tuettu asuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea ja ohjausta itsenäiseen asumiseen, mutta ovat jo valmiita kokeilemaan itsenäisempää asumista.

Kuntouttava palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat intensiivistä ja pitkäjänteistä kuntoutusta, mutta eivät tarvitse ympärivuorokautista henkilökunnan läsnäoloa. Palvelun tavoitteena on itsenäinen asuminen ja mahdollisimman korkea elämänlaatu. 

Toiminta

Ykköskoti Meiningissä eletään elämänmakuista arkea. Meillä on käytössä selkeät viikko-ohjelmat, jotka rytmittävät arkeamme. Viikkomme sisältää arkisia ja ajankohtaisia askareita, kuten keittiötyöt, siivous ja pihatyöt. Kodintyöt hoituvat asukkaiden ja ohjaajien kesken, joko yksilöohjauksessa, toiminnallisissa pienryhmissä tai yhteisötalkoilla. Lisäksi ympäristössämme on hyvät asiointi, ulkoilu- ja kuntoilu mahdollisuudet, joita hyödynnämme säännöllisesti.

Ykköskoti Meiningissä käytämme yhteisöhoito-metodia. Viikkomme alkaa yhteisön viikkopalaverilla ja kuukausittain pidämme yhteisökokouksen. Kannustamme asukkaita osallistumaan ja olemaan mukana suunnittelemassa ja päättämässä yhteisiä asioita. Päätämme yhdessä yhteisön säännöistä, tapahtumista ja retkikohteista. Teemme yhteisiä virkistysmatkoja; käymme mm. bussiretkillä, jääkiekko-otteluissa, kalastamassa ja uimassa.

Asukkaillemme on myös tarjolla kuntouttavaa työtoimintaa JP-työpajassa. Lue lisää JP-työpajasta >>

Teemme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman, sekä nimeämme omaohjaajan. Omaohjaajan kanssa käydyissä keskusteluissa seuraamme kuntoutumisen etenemistä ja käymme läpi kuulumisia. Tavoitteenamme on tukea ja kannustaa asukkaitamme itsenäisen elämän opetteluun heidän toiveitaan kuunnellen. Yleisimpiä tuen tarpeita ovat lääkehoidon toteuttaminen, itsestä- ja elinympäristöstä huolehtiminen, sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen, sairauden- ja elämänhallinta.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Meininkiin voi tulla asukkaaksi puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakuntasi sosiaalityöntekijän kanssa. Asukkaanamme olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. Jos kaipaat lisätietoja niin ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva palvelupaketti.


 • Yksikön johtaja
  Mervi Pekki
  p. 040 1935 234 

  mervi.pekki@mehilainen.fi 

 • Yhteystiedot:
  Toimisto
  p. 044 978 1417

  Asukkaat
  p. 044 975 4174
 • Osoite:
  Silmukuja 2
  54100 Joutseno
 • Ykköskoti Meininki

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta

  • Kuntouttavaa palveluasumista

  • Tuettua asumista

  • Työtoimintaa 

  • Hyvät kulkuyhteydet

  • Oma sauna

  • Toiminnallinen arki

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.