Ykköskoti Lotta

Asumispalveluita mielenterveyskuntoutujille

Ykköskoti Lotta sijaitsee Tuusulassa Rykmentinpuistossa, Hyrylän entisellä varuskunta-alueella rakennuksessa 45. Lotta tarjoaa asumispalveluja kaikenikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kohti itsenäisempää elämää, mutta eivät ole erikoissairaanhoidon tarpeessa.

Asuminen meillä

Kotimme tarjoaa monipuolisesti tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tukiasumista. Ykköskoti Lotassa asukkaalle mahdollistuu saman katon alla kuntoutumisen polku kohti itsenäisempää elämää – turvallisessa ympäristössä, tutun henkilökunnan tukemana.

Ykköskoti Lotassa valmennetaan arjen- ja elämänhallintaan, huomioiden asukkaiden yksilölliset mahdollisuudet ja voimavarat. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, joka toimii lähimpänä tukihenkilönä kuntoutumisessa ja elämänhallinnan vahvistamisessa. Asukkaita tuetaan talon ulkopuoliseen kuntouttavaan toimintaan yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman mukaan. Ykköskoti Lotassa järjestetään myös arviointijaksoja, joiden aikana arvioidaan asumisen ja arjen taitoja mm. toimintaterapeuttisin menetelmin.

Toiminta

Järjestämme retkiä, liikunnallisia ja käden taitoja edistäviä ryhmiä sekä päivittäistä ajanvietettä harraste- ja monitoimitiloissa. Aisti- ja rentoutumishuone on jokaisen asukkaan käytössä rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Ykköskoti Lotta järjestää säännöllisesti mm. SCIT-ryhmiä (Social Cognition Interaction Training), joissa harjoitetaan kognitiivisia valmiuksia sosiaalisiin tilanteisiin sekä toiminnallisia ryhmiä, joissa opitaan elämän- ja arjenhallintaan liittyviä taitoja. Lotassa on myös paljon yhteisöllistä virkistystoimintaa, mm. harraste- ja liikuntaryhmiä, karaoke-iltoja ja tansseja.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Lotassa on kaikille asukkaille omat huoneet, joissa on oma suihku ja WC. Ryhmäkodeissa on yhteinen ruokailu- ja olohuone. Rakennuksessa on ruokasali kodin asukkaille, saunaosasto sekä harraste- ja monitoimitiloja. Kaikki tilat ovat esteettömiä.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Lotta sijaitsee Tuusulan Rykmentinpuistossa palveluiden lähellä. Kodin lähellä on kaupat, kirjasto, linja-autoasema, apteekki, uimahalli, kirpputori, kesäteatteri, Valonmonttu-niminen yleinen uimaranta ja ulkoilumaastot.

Henkilöstö

Henkilöstöllämme on vankka osaaminen ja koulutus. Arvostamme moniammatillista yhteistyötä päivittäisessä kuntoutus- ja hoitotyössä. Ryhmäkodeilla on omat nimetyt työntekijänsä, jotka toimivat asukkaiden omaohjaajina ja tukihenkilöinä kohti itsenäisempää elämää.

Meille asukkaaksi?

Olet tervetullut tutustumaan Ykköskoti Lottaan! Lisätietoja meistä ja tutustumiskäynnin järjestelyistä saat yksikön esimieheltä tai vastaavalta hoitajalta. Suosittelemme myös olemaan yhteydessä sosiaalityöntekijään, joka tekee asumispalveluihin liittyviä päätöksiä kotikunnassasi.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Lotan osoite on Rykmentintie, rakennus 45, 04300 Tuusula. Kääntyessäsi Rykmentintielle voit tarkistaa Rykmentinpuiston sisääntulon yhteydessä sijaitsevasta opastetaulusta rakennuksen sijainnin.

 
 • Yksikön johtaja
  Päivi Pajunen
  p. 040 647 6677 

  paivi.pajunen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava, opiskelijavastaava
  Satu Uuttu
  p. 040 647 6882

  Tehostettu palveluasuminen
  Ryhmäkoti Miina
  p. 040 647 6737 ohjaajat
  Ryhmäkoti Rokka
  p. 040 647 7294 ohjaajat

  Palveluasuminen
  Ryhmäkoti Sisu
  p. 040 647 6502 ohjaajat klo 8-20
  Ryhmäkoti Helmi
  p. 040 170 8264 ohjaajat klo 8-20
 • Osoite:
  Rykmentintie, rakennus 45
  04300 Tuusula
 • Ykköskoti Lotta

  • Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstö
  • Ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista
  • Ympärivuorokautista palveluasumista
  • Tukiasumista
  • Tukipalveluja asukkaan kotiin 
  • Saunaosasto
  • Harraste- ja monitoimitiloja
  • Kaikki tilat ovat esteettömiä


   

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.