Ykköskoti Kuopio

Yhteisöllinen ykköskoti Kuopio

Ykköskoti Kuopio tarjoaa monipuolisia asumispalveluja aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kohti itsenäisempää elämää. 

Asuminen meillä

Ykköskoti Kuopio tarjoaa: Vaativaa tehostettua palveluasumista, tehostettua palveluasumista, psykogeriatrista tehostettua palveluasumista, palveluasumista, tukiasumista, asumisen kokeilujaksoja sekä lyhytaikaista palveluasumista. 

Toiminta

Päätavoitteenamme on asukkaan siirtyminen kevyemmin tuettuihin palveluihin tai itsenäiseen asumiseen. Keskitymme päivittäisten elämäntaitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden lisäämiseen. Haluamme myös kannustaa sosiaalisen kanssakäymiseen. Tuemme asiakkaita siirtymään itsenäiseen omaehtoiseen ja omatoimiseen elämiseen. Tarjoamme asiakkaille virikkeellistä ja kuntouttavaa päivätoimintaa. Monipuoliset ryhmä- ja työtoiminnat ovat kuntoutumisen tukena. 

Ikääntymisen tai liitännäissairauksien myötä tavoitteena voi olla myös nykyisen toimintakyvyn ylläpito ja mielekkään ja merkityksellisen elämän tukeminen. Käytössämme olevat mittarit mahdollistavat toimintakyvyn ja kuntoutumisen arvioinnin, entistä tavoitteellisempien ja konkreettisempien hoito- ja kuntoutumissuunnitelmien tekemisen sekä vaikuttavuuden seurannan.

Kodit ja yhteistilat 

Ykköskoti Kuopio on 53 asukkaan asumisyksikkö. Toimimme nelikerroksisessa kerrostalossa. Jokaisella asiakkaalla on oma yksiö wc- ja kylpyhuonetiloineen. Jokaisessa kerroksessa on asukkaille yhteinen olohuone- ja keittiötila. Kerroksista löytyy myös pyykkihuoneet. Meiltä löytyy myös kompakti kuntosali ja verstastila. Talon yhteinen sauna lämpiää vähintään kahdesti viikossa.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Kuopio sijaitsee Neulamäen kaupunginosassa. Lähistöllä on Neulamäen kauppakeskus. Kuopion keskustaan on matkaa noin 5 kilometriä. Kodin pihasta pääsee Neulamäen ulkoilualueille, eli luonto on lähellä.  

Henkilöstö

Henkilöstöömme kuuluu sairaanhoitajia, toimintaterapeutti ja ohjaajia. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman pohjalta yksilöllinen viikko-ohjelma. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstömme on paikalla vuorokauden ympäri.

Meille asukkaaksi

Ykköskoti Kuopioon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Meille pääsee Kuopion keskustasta busseilla 4 ja 8. Molemmat bussit ajavat kolme kertaa tunnissa talon lähistöltä. Talomme pihassa on reilusti vieraspaikkoja omille autoille.

 • Yksikön johtaja
  Mirja Keinänen
  p. 040 356 8581
  mirja.m.keinanen@mehilainen.fi

  Toimintayksikön vastuuhenkilö
  Heidi Rissanen
  p. 050 572 0699
  heidi.rissanen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  2. Kerros p. 050 571 9332

  3. Kerros p. 050 467 8605

  4. Kerros p. 050 570 3151

  1. Kerros p. 050 566 1497

  Ohjaajat 24h/vrk
  p. 050 566 1497
 • Osoite:
  Juontotie 7 C- talo
  70150 Kuopio
 • Ykköskoti Kuopio

  • Ammattitaitoinen koulutettu henkilöstö
  • Vaativaa tehostettua palveluasumista
  • Tehostettua palveluasumista
  • Psykogeriatrista palveluasumista
  • Palveluasumista
  • Tukiasumista
  • Asumisen kokeilujaksoja ja lyhytaikaista asumista


 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.