Ykköskoti Huuna

Palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Tervakoskella Janakkalassa

Ykköskoti Huuna tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Huuna soveltuu aikuisille ja ikääntyville mielenterveyskuntoutujille, joilla voi olla myös somaattisia vaivoja. Huuna tarjoaa asukkaalle mahdollisuuden elää oman näköistä elämää. Huunassa meillä on tavoitteena luoda asukkaalle turvallinen ja yhteisöllinen kuntoutumisen polku mahdollisimman yksilöllisin tukitoimin kannustavassa ympäristössä.

Asuminen meillä

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Tuettu asuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on tavoitteena itsenäinen asuminen. Huunan tuetussa asumisessa pääsee osaavan henkilökunnan avustuksella harjoittelemaan taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan. 

Huunassa on 15 palvelukotipaikkaa ja 15 paikkaa tuettuun asumiseen. Huuna tarjoaa asukkailleen oman huoneen ja yhteisöllisen ympäristön Saunavahdintiellä Pikku-Huuna sijaitsee noin 200 m päässä päärakennuksista ja tarjoaa asteen itsenäisemmän asumisen mahdollisuuden omakotitalomaisessa asumismuodossa. Kirkkotiellä Tervakosken keskustassa Ykköskoti Huuna toteuttaa räätälöityä tuettua asumista niille kuntoutujille jotka harjoittelevat jo itsenäistä asumista omassa asunnossa. Tuetussa asumisessa työntekijät käyvät asukkaan luona vain sovitusti ja koko kuntoutumisprosessi räätälöidään asukkaan tarpeiden mukaan. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Peruskalusteet on saatavana myös Huunasta.

Toiminta

Toimintamme perusajatuksena on toiminnallinen ja kuntouttava arki. Arkea eletään yhdessä ja jokaisella on omat vastuualueensa joista he vastaavat päivittäin. Päivät suunnitellaan asukkaan tarpeista käsin ja räätälöidään aina yksilöllisesti jokaiselle erikseen. Asukas asettaa itselleen tavoitteet joita arvioidaan kuukausittain. Lisäksi jokaisella on kuntoutussuunnitelma joka laaditaan ½vuodeksi ja siinä olevia tavoitteita peilataan kuntoutusmittarin täytön yhteydessä asukkaan arjen suoriutumiseen.

Viikko-ohjelmaan kuuluu yhteiset ruokailut, yhteisökokoukseen ja aamupiiriin osallistuvat asukkaat ja henkilökunta yhdessä muihin toimintoihin ja ryhmiin asukkaat osallistuvat oman viikko-ohjelman mukaisesti.

Yksikkö järjestää erilaisia retkiä sosiaalisen kuntosuksen suunnitelman mukaan. Yhdessä käydään suunnitellusti myös konserteissa tai muissa mielekkäissä tapahtumissa joita oma lähiseutu tarjoaa. Tarjoamme asukkaillemme myös työtoimintaa Huunan työkeskuksessa. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Huuna on kolmessa eri pisteessä toimiva kokonaisuus. Kodissamme on 16 palveluasumisen ja 16 tuetun asumisen paikkaa. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Peruskalusteet on saatavana tarvittaessa myös meiltä.

Kodin ympäristö

Pihapiirimme on rauhallinen, puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Kotimme sijaitsee Tervakoskella kävelymatkan päässä Tervakosken keskustasta. Kotimme sijaitsee Tervakoskella kävelymatkan päässä Tervakosken keskustasta. Huunan pihapiiri on rauhallinen, ja puitteet ulkoiluun ovat hyvät.

Henkilöstö

Koko henkilökuntamme on käynyt Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelman. Kuntoutuminen perustuukin erilaisille ryhmätoiminnoille ja yhteisöhoidon menetelmien käyttöön. Erilaiset sosiaalisia taitoja kehittävät ryhmät ja tietokoneavusteisen ohjelman käyttö ovat osa kokonaisuutta. Lisäksi yksikössä on saatavilla korva-akupunktiohoitoa sitä tarvitseville asukkaille. Käytämme myös draamamenetelmiä sekä rentoutusta. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Huunaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.


Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Anneli Lappavirta
  p. 020 7544 422 tai 050 5916 720

  anneli.lappavirta@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat
  p. 020 754 4420
  Työkeskus p. 020 754 4432
 • Osoite:
  Saunavahdintie 2
  12400 Tervakoski
 • Ykköskoti Huuna

  • Koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta
  • Kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille 
  • Aktiivinen kuntouttava arki
  • Työtoimintaa omassa työkeskuksessa
  • Kaikki palvelut lähellä
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa: