Ykköskoti Hiidenpelto

Turvallista asumista

Ykköskoti Hiidenpelto tarjoaa tehostettua asumispalvelua täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja psykogeriatrisille asiakkaille.

Asuminen meillä

Ykköskoti Hiidenpellossa asukas asuu omassa huoneessa, josta pääsee suoraan yhteisiin tiloihin, missä asukas voi seurustella muiden kanssa. Tarkoituksenmukaisen, mielekkään ja kannustavan toiminnan avulla asukas saavuttaa kuntoutumisensa tavoitteet. Kuntoutumisen tueksi asukas saa osaavaa ohjausta ja tukea arkisiin askareisiin, omien asioitten hoitoon, virikkeitä vapaa-aikaan ja harrastuksiin.

Toiminta

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämisen lähtökohtana haluamme korostaa jokaisen asukkaan ainutkertaisuutta sekä tahtoa mielekkääseen ja merkitykselliseen elämään. Kiinnitämme huomion asukkaan voimavaroihin sekä vapauteeen tehdä omia valintoja. Tavoitteena on asukkaan toimintakyvyn paraneminen tai vähintään sen säilyminen. Asukas ja  omaohjaaja laativat yhdessä henkilökohtaisen kuntoutumis- ja hoitosuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen. Seuraamme edistymistä säännöllisesti erilaisten toimintakykymittareiden avulla.

Asukas voi osallistua yhdessä muiden asukkaiden kanssa päivätoimintaryhmien suunnitteluun. Yksikössä kokoontuu säännöllisesti esimerkiksi liikuntaryhmä, musiikkiryhmä, kädentaitoryhmä ja näytelmäkerho. Ryhmissä voi muunmuassa opetella sosiaalisia taitoja. Asukkaalla on myös mahdollisuus saada yksilöohjausta elämän taitojen hallintaan. Asukas voi käydä kodin ulkopuolella yhdessä muiden asukkaiden kanssa esimerkiksi luontoretkillä, uimassa tai keilaamassa. Kampaaja ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.

Kodit ja yhteistilat

Hiidenpellossa on neljä erilaista ryhmäkotia. Ryhmäkodit sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa. Jokaisella asukkaalla on oma 20,5 neliön kokoinen huone wc/suihkutiloineen. Yhteisessä käytössä ovat viihtyisästi sisustetut ruokailu- ja oleskelutilat, sauna, kodinhoitohuoneet ja piha-alue, missä pelaamme pihapelejä tai järjestetään grillihetkiä. Kodin tilat ovat esteettömiä ja hissiin mahtuu myös pyörätuoli. Talon sauna lämpiää tarpeen mukaan.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Hiidenpelto sijaitsee noin 2 km päässä Vihdin kirkonkylästä, missä sijaitsevat kaupat, kirjasto, apteekki, kahvio, elokuvateatteri, kesäteatteri, yleinen uimaranta, kesätori esiintymislavoineen, pizzeria ja kirkko.

Henkilöstö

Ykköskoti Hiidenpellossa on ammattitaitoinen henkilökunta ympäri vuorokauden. Henkilökunnan osaamista ylläpidetään säännöllisillä koulutuksilla.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hiidenpeltoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Kodillemme on matkaa n. 2 km Vihdin kirkonkylän keskustasta ja linja-autopysäkki on n. 600 m päässä. Kirkonkylän keskustasta pääsee Helsinkiin, Nummelaan ja Lohjalle.


 • Yksikön johtaja
  Pia-Leena Könönen
  p. 050 356 6517

  pia-leena.kononen@mehilainen.fi


 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Alakerta (ryhmäkodit 1 ja 2)
  Emmi Skaffari
  p. 040 648 2123

  Tiimivastaava
  Yläkerta (ryhmäkodit 3 ja 4)
  Tiina Turunen
  p. 050 356 6518

  Ohjaajat
  Ryhmäkoti 1 p. 044 745 3073
  Ryhmäkoti 2 p. 044 768 5598
  Ryhmäkoti 3 p. 044 780 4862
  Ryhmäkoti 4 p. 044 768 7071

  Sähköposti
  hiidenpelto@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Männiköntie 24
  03400 Vihti
 • Ykköskoti Hiidenpelto

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö
  • Omat asukashuoneet ja kylpyhuoneet
  • Saunaosasto
  • Vehreä piha-alue
  • Kaikki tilat ovat esteettömiä
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.