Ykköskoti Henrik

Ykköskoti Henrik tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista sekä tehostettua ympärivuorokautista asumista mielenterveyskuntoutujille. Kotimme soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista.

Asuminen meillä

Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Ykköskoti Henrik tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön asumiseen ja kuntoutumiseen.

Toiminta

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Järjestämme monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisökokoukset ja asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset sekä muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Henrikissä on yhteensä 46 paikkaa. Kaikki tilamme ovat esteettömiä. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla, tarvittaessa peruskalusteet saa myös meiltä.  Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto. Ykköskoti Henrikissä on oma valmistuskeittiö ja kokki.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee kerrostaloalueella Helsingin Pitäjänmäellä.  Ruokakauppa sijaitsee samassa kiinteistössä ja terveysasema on kulman takana. Kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat erinomaiset.

Henkilöstö

Ykköskoti Henrikissä tulee työskentelemään ohjaajina lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitaja. Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan.  Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. 

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Henrikiin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.


 • Yksikön johtaja
  Harri Mänttäri
  p. 040 484 5186

  harri.manttari@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  p. 040 486 9604

  Tiimivastaava
  Maria Kallio
  p. 040 645 9790

  Tehostettu palveluasuminen p. 040 486 9604
  Palveluasuminen p. 040 628 7998

  Opiskelijayhteyshenkilö
  Mira Stoor
  mira.stoor@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Konalantie 6-8
  00370 Helsinki
 • Ykköskoti Henrik

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta

  • Kuntouttavaa palveluasumista

  • Hyvät kulkuyhteydet

  • Esteettömät tilat

  • Oma sauna

  • Toiminnallinen arki

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.