Ykköskoti Henrik

Ykköskoti Henrik tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista sekä tehostettua ympärivuorokautista asumista mielenterveyskuntoutujille. Kotimme soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista. Ykköskoti Henrikin työn tavoitteena on kuntoutumisen kautta mahdollistaa asukkaan siirtyminen palveluasumisesta tuettuun asumiseen ja sitä kautta omaan asuntoon.

Asuminen meillä

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Tuettu asuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on tavoitteena itsenäinen asuminen. Ykköskoti Henrikin tuetussa asumisessa pääsee turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan. Ykköskoti Henrik tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön ja kuntoutumiseen. 

Toiminta

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Järjestämme monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisökokoukset ja asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset sekä muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Henrik on uusi, syyskuussa 2019 avautuva yksikkö. Ykköskoti Henrikissä on yhteensä 46 paikkaa, 2. kerroksessa 19 tehostetun palveluasumisen paikkaa 3. kerroksessa 14 palveluasuntoa ja 4. kerroksessa 13 asuntoa tuki- ja palveluasumiselle.  Kaikki tilamme ovat esteettömiä. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla, tarvittaessa peruskalusteet saa myös meiltä.  Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee kerrostaloalueella Helsingin Pitäjänmäellä.  Ruokakauppa sijaitsee samassa kiinteistössä ja terveysasema on kulman takana. 

Henkilöstö

Ykköskoti Henrikissä tulee työskentelemään ohjaajina lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitaja. Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan.  Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. 

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Henrikkiin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.


Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Harri Mänttäri
  p. 040 484 5186

  harri.manttari@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Myynti- ja markkinointipäällikkö
  Päivi Luopajärvi
  p. 044 734 6474

  paivi.luopajarvi@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Konalantie 6-8
  00370 Helsinki
 • Ykköskoti Henrik

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta

  • Kuntouttavaa palveluasumista

  • Tuettua asumista

  • Hyvät kulkuyhteydet

  • Esteettömät tilat

  • Oma sauna

  • Toiminnallinen

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.