Ykköskoti Hella

Tuettua asumispalvelua sekä ohjattua työtoimintaa eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille

Me Ykköskoti Hellassa tarjoamme tehostettua ja tuettua asumispalvelua sekä ohjattua työtoimintaa eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille yhteisöllisyyden periaatteita noudattaen.

Asuminen meillä

Tuemme kuntoutujia arjen toiminnoissa henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tuetussa asumisessa harjoitellaan turvallisessa ympäristössä taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä asumisessa.

Toiminta

Ohjatussa työtoiminnassamme teemme yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteisöllinen toimintamme on suunniteltua ja tavoitteellista. Viikko-ohjelmaan asukkaat voivat osallistua omien voimavarojen ja mieltymystensä mukaan. Viikko-ohjelman sisältöä suunnitellaan asukkaiden ja henkilökunnan kesken viikoittaisissa yhteisökokouksissa. Työtoimintaa tarjotaan asukkaan tavoitteiden ja kiinnostusten mukaan. Lue lisää työtoiminnasta >>

Kodit ja yhteistilat

Olemme toimineet vuodesta 2011 täysin remontoiduissa tiloissa Härmän Palvelukeskuksessa. 29 tehostettua asumispalvelupaikkaa, 3 tuettua asuntoa kuntoutujan eri tarpeeseen. Kauniit, isot avarat huoneet, isot tunnelmalliset ikkunat Jokaisella kuntoutujalla on oma huone wc- ja suihkutiloineen. Asukas halutessaan kalustaa huoneensa itse. Kodissamme on viihtyisiä yhteisiä tiloja.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee palveluiden läheisyydessä, hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme on vuorokauden ympäri paikalla. Ohjaajamme ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia ja lähihoitajia, kaikki ovat suorittaneet Avekki-koulutuksen. Tällä hetkellä koko henkilökuntamme osallistuu yhteisöhoidon 3-vuotiseen koulutusohjelmaan. Järjestämme sosiaalista kognitiota harjoittavia ryhmiä.  

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hellaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.


 

Lue lisää:

 • Yksikön johtaja 
  Päivi Luoma
  p. 040 675 3782

  paivi.luoma@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Jutta Rasivirta
  p. 040 627 9811

  Henkilökunta
  p.040 737 4950

  Työtoiminta
  p. 040 628 0841
 • Osoite:
  Mäntyhovintie 2
  62370 Kauhava
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.